Ι.Μ. Πατρών: Τίμησε ευεργέτες σε μια ιδιαίτερη βραδιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9.6.2017, Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από την Βυζαντινό χορό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, την εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως, ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας, υπό την διεύθυνση του χοράρχου, κ. Ιωάννου Κόττορου, Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, απέδωσε θαυμάσια, ύμνους προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ο οποίος ιδιαιτέρως τιμάται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, αφού κατέχει απότμημα του Ιερού του Λειψάνου.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο προιστάμενος του Ιερού Ναού, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία και την Χορωδία για την άρτια απόδοση των ύμνων, ανεφέρθη με θερμά λόγια στα πρόσωπα δύο ευεργετών της Ενορίας, στο ζεύγος Πέτρου και Αικατερίνης Σπυροπούλου, οι οποίοι δώρησαν το σπίτι τους στην Ενορία για τις πνευματικές ανάγκες αυτής.

Ο π. Αμβρόσιος, παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, να επιδώση στον Ιατρό, κ. Πέτρο Σπυρόπουλο, και στην σύζυγό του κ. Αικατερίνη, τιμητική πλακέτα, ως ενθύμιο ευχαριστίας για την προσφορά τους στην Εκκλησία.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Πατρών: «Εισέλθετε στις αίθουσες με πίστη στο Θεό» (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον κ. Πέτρο Σπυρόπουλο και την σύζυγό του κ. Αικατερίνη, για την προσφορά τους αυτή στον Μητροπολιτικό Ναό και εξήρε την σημασία της ενέργειάς τους αυτής, η οποία έγινε ενώ ευρίσκονται ακόμα στη ζωή και με την ολοπρόθυμη συγκατάθεση και των δύο. Επίσης ανεφέρθη ο Σεβασμιώτατος και σε άλλες μεγάλες δωρεές του ζεύγους Σπυροπούλου και τους επήνεσε εκ βάθους ψυχής.

Ο Σεβασμιώτατος, είπε χαρακτηριστικά: «… Η προσφορά σας αυτή, είναι προσφορά προς τον ίδιο τον Θεό και την αγία Του Εκκλησία. Είναι προσφορά προς τους ανθρώπους…»

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο κ. Πέτρος Σπυρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε με πολύ θερμά λόγια, τόσο τον Σεβασμιώτατο, όσο και τον π. Αμβρόσιο για την τιμή στο πρόσωπό του.