Ι.Μ. Πατρών: Η εορτή της Αγίας Μαρίνας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στον περίλαμπρο νεόδμητο Ιερό Ναό της νεοσυσταθείσης ομωνύμου Ενορίας στην Πάτρα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πατρών, στον Ιερό Ναό ήδη με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ετοποθετήθη το ξυλόγλυπτον τέμπλον και συνεχίζεται η αγιογράφησις, ενώ προχωρούν όλες οι άλλες εξωτερικές εργασίες.

Την παραμονή, 16.7.2017, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερθείς στο μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης και στην αγάπη της για τον Νυμφίο Χριστό.

Ανήμερα, 17.7.2017, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου Νικολάου Αθανασοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στο ότι ο Ιερεύς πρέπει να είναι το φως και το αλάτι του κόσμου, αφού αναλαμβάνει αυτή την πνευματική δωρεά και χάρη και αποστολή μέσα από το μυστήριο της Χειροτονίας, να λειτουργή δηλ. φανερώνοντας το Όνομα του Θεού στους ανθρώπους, κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο της σωτηρίας και οδηγώντας ψυχές στην θεογνωσία και στην σωτηρία διά των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας.

Διαβάστε εδώ:  Η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνης στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ)

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον προϊστάμενο του Ναού π. Παναγιώτη Θωμά και τους Συνεργάτας του στο Ενοριακό έργο και όλους τους Ενορίτας, οι οποίοι ευλαβούνται την Αγία και της αφιέρωσαν με κόπους πολλούς, σε δύσκολους καιρούς, αυτόν το περίλαμπρο Ναό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε Ευεργετήρια Γράμματα στα αδέλφια Νικόλαο, Γεώργιο και Διονύσιο Αράπη, για την προσφορά τους στα έργα πλακοστρώσεως του προαυλείου του Ιερού Ναού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Μετά τον Εσπερινό και τα Εγκώμια της Αγίας, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της, ενώ ο εορτασμός έκλεισε με παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.