Ι.Μ. Πατρών: Εόρτασε ο Ι.Ν Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου του Επισκοπείου των Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Πατρών: Με μεγαλοπρέπεια αλλά και την πρέπουσα χριστιανική τάξη εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Επισκοπείου των Πατρών. Την παραμονή της εορτής, 7.5.2017, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Προκοπίου Κόρδα, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ανήμερα, 8.5.2017, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε σχετικά με τον Ηγαπημένο Μαθητή του Κυρίου, Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Πατρών, «Το απόγευμα, ετελέσθη ο μέθεορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προς τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προεξήρχε και της Ιεράς Λιτανείας της Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Χαλκίδος: Λαμπρός πανηγυρισμός της σύναξης των Ευβοέων Αγίων (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, για το ιστορικό της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, υπό του αοιδίμου Ιεράρχου των Πατρών, Ιεροθέου του Μητροπούλου, το έτος 1899.

Τόνισε ότι στον Ιερό Ναό, ο οποίος εσχάτως ανεκαινίσθη πλήρως, τελείται καθημερινώς η Θεία Λειτουργία και όλες οι άλλες Ιερές Ακολουθίες κατά το Μοναστηριακό Τυπικό.

Επίσης, ανεφέρθη στα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ιερωτάτου Αποστόλου Ιωάννου:

α) Ηγαπημένος Μαθητής

β) Παρθένος Μαθητής

και γ) Θεολόγος Ευαγγελιστής.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επήνεσε τον Εφημέριο του Ναού, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γαβριήλ Χριστόπουλο, τους Ιερείς και τους Διακόνους που τελούν τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες, ως και όλους τους συνεργάτας του Ιερού Ναού, για τον ζήλο και την αφοσίωσή τους στην αγία μας Εκκλησία».