Ι.Μ. Νέας Σμύρνης: Λιτανεία της ιεράς Εικόνας της Αγίας Φωτεινής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι. Μ. Νέας Σμύρνης: Το απόγευμα της Κυριακής μετά τον μεθέορτο Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς Εικόνας της Αγίας Φωτεινής. Πλήθος λαού συμμετείχε στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί χριστιανοί ανέμεναν με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Νέας Σμύρνης: «Στην κεντρική Πλατεία της πόλεως αναπέμφθηκε η καθιερωμένη δέηση και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών απηύθυνε προς τον λαό τον ακόλουθο χαιρετισμό :

«Ημέρα χαράς η σημερινή, αγαπητοί μου αδελφοί· ημέρα χαράς για την τοπική μας Εκκλησία· ημέρα χαράς για ολόκληρη την πόλη μας. Για ποιο λόγο; Μα επειδή εορτάζει η πολιούχος και προστάτιδά μας, η μεγαλομάρτυς του Χριστού μας Αγία Φωτεινή.

Μέσα στις ομορφιές της Άνοιξης, κατά τη διάρκεια της ευλογημένης αυτής πασχάλιας περιόδου, η Εκκλησία μας τιμά την μεγαλομάρτυρα του Κυρίου.

Διαβάστε εδώ:  Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας με τον Μητροπολίτη Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

Η Αγία Φωτεινή ήταν η πολιούχος και η προστάτιδα της αλησμόνητης και πολύκλαυστης Σμύρνης μας. Στο όνομά της ήταν αφιερωμένος ο περίλαμπρος Μητροπολιτικός της Ναός που δεν υπάρχει πλέον. Γι᾽ αυτό το πρώτο που φρόντισαν οι πρόσφυγες προπάτορές μας, όταν μετά την Καταστροφή ήρθαν εδώ στην Αττική και άρχισαν να χτίζουν τη νέα πόλη τους, τη Νέα Σμύρνη, ήταν η ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής. Είναι ο σημερινός Μητροπολιτικός μας Ναός από το 1974 που ιδρύθηκε η Μητρόπολή μας.

Εκεί το πρωί τελέσαμε τη θεία Λειτουργία. Και τώρα λιτανεύουμε την ιερή εικόνα της Αγίας μας για να ευλογηθεί η πόλη ολόκληρη.

Η λιτανεία μας δεν είναι απλώς ευλαβική συνήθεια. Δεν είναι έθιμο. Δεν είναι φιέστα εκκλησιαστικού χαρακτήρα. Σκοπός της —επαναλαμβάνω— είναι να ευλογηθεί η πόλη. Οι δρόμοι και οι χώροι της καθημερινής μας ζωής.

Και η ευλογία του Θεού είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή μας. Ευτυχείς όσοι το πιστεύουν. Ευτυχείς όσοι παρακαλούν τον αναστημένο Κύριο να ευλογεί τη ζωή τους.

Χριστός ανέστη, αδελφοί! Χρόνια πολλά και πρωτίστως ευλογημένα».