Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Πρόγραμμα υποδοχής Τιμίου Ξύλου και Χείρας Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής

Loading...


Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποδοχής τεμαχίου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου και το Ιερό Λείψανο της τιμίας και άφθαρτης χείρας της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Αναλυτικότερα, όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: «Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας έχει την ιδιαιτέρα μεγάλη τιμή και ευλογία να υποδέχεται το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 7.00μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια (οδ. Θεμ. Σοφούλη 2-4) τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου και το Ιερό Λείψανο της τιμίας και άφθαρτης χείρας της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Η μεταφορά του Ιερού Λειψάνου και του Τιμίου Ξύλου αποτελούν μία ξεχωριστή ευκαιρία ευλογίας ιδιαίτερα για τις ευσεβείς χριστιανές που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα στο Άγιον Όρος.

Διαβάστε εδώ:  Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας εόρτασε τους Αγίους της Μικράς Ασίας (ΦΩΤΟ)

Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017″.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Σάββατο 13 Μαΐου
Ώρα 7.00μ.μ: Επίσημη Υποδοχή των Ιερών Σεβασμάτων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών και του ευσεβούς Λαού. Δέησις, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Κυριακή 14 Μαΐου
Ώρα 07.00π.μ: Όρθρος & Αρχιερατική Θεια Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.
Ώρα 7.00μ.μ: Εσπερινός & Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού – Ομιλία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμοθέου Παπαδάκη.

Δευτέρα 15 Μαΐου
Ώρα 07.00π.μ: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
Ώρα 11.30: Παράκληση.
Ώρα 7.00μ.μ: Εσπερινός & Ομιλία Πρωτοσυγκέλλου Ι.Μ. Φωκίδος Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη. Αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο.

Τρίτη 16 Μαΐου
Ώρα: 07.00π.μ: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
Ώρα: 11.30π.μ: Παράκληση.
Ώρα: 6.00μ.μ: Ιερό Ευχέλαιο.
Ώρα: 7.00μ.μ: Εσπερινός & Ομιλία Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλου Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Τετάρτη 17 Μαΐου
Ώρα: 07.00π.μ: Όρθρος & Θεία Λειτουργία.
Ώρα 12.00μ.μ: Χαιρετισμοί Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.
Ώρα 6.00μ.μ: Δέηση – Αναχώρηση Ιερών Σεβασμάτων.

Συγκοινωνία:
Από Αθήνα: Το τρόλεϊ 6 (Ιπποκράτους-Φιλαδέλφεια-Άγιος Κοσμάς), το λεωφορείο 755 (Αχαρναί-Κόκκινος Μύλος), το τρόλεϊ 3 (Γηροκομείο Αθηνών-Ν. Φιλαδέλφεια), το λεωφορείο 024 (από Σταθμό Λαρίσης – Άγιοι Ανάργυροι.
Από Πειραιά: HΣΑΠ Στάση Κάτω Πατήσια και από εκεί το τρόλεϊ 6 προς Ν. Φιλαδέλφεια.