Ι.Μ. Νεαπόλεως: «Συνάντηση» στο Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, στο κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης, Μονή Λαζαριστών, παρουσιάστηκε το λαϊκό ορατόριο «Συνάντηση» στο «Άσμα Ασμάτων» του Θεολόγου –βυζαντινολόγου Δημητρίου Καππαδόκη.

Οπως ενημερώνει η Μητρόπολη Νεαπόλεως. η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης. Τα δέκα τραγοὐδια του έργου εμπνευσμένα από την κατεξοχήν ερωτική ατμόσφαιρα του «΄Ασματος Ασμάτων του Σολομώντα»-βιβλίο που περιλαμβάνεται στον Κανόνα της Παλαιάς Διαθήκης ως αλληγορική έκφραση της σχέσης Χριστού και Εκκλησίας-, και πλαισιωμένα από θεολογικά και φιλολογικά σχόλια, ερμήνευσαν έξοχαο Σωκράτης Παπαϊωάννου, ο οποἰος, επιπλέον , ενορχήστρωσε το λαϊκό ορατόριο και διηύθυνε την ορχήστρα, η Ευδοξία Κουτσαυτάκη, ο Κώστας Φαλκώνης, ο Λάμπρος Καυκούλας και ο Σάκης Ξενούδης, συνοδευόμενοι από εξαιρετικούς μουσικούς.

Διαβάστε εδώ:  Εσπερινός της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό Νεαπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στην εκδήλωση, επίσης, συμμετείχαν, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ἱωσήφ ο Υμνογράφος» με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Δήμο Παπατζαλάκη, Διευθυντή της Σχολής, καθώς και το χορευτικό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», το οποίο υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιώργου Λυκεσά, Επίκουρου Καθηγητή ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σχετικά χορευτικά δρώμενα.