Ι.Μ. Νεαπόλεως: Κυριακάτικη Λειτουργία κάτω από τα πεύκα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π.Διονύσιο Πατσάνη, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστόνης π.Θεόδωρο Μπάρμπα, τον π. Βασίλειο Βύρλιο και άλλους κληρικούς, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε με κατάνυξη στην κατασκήνωση στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως, μεταξύ των 150 κατασκηνωτών της περιόδου συγκαταλέγονται και 20 νέοι από την Ιερά Μητρόπολη Βοστόνης, οι οποίοι υποβλήθηκαν με χαρά στο υπερατλαντικό ταξίδι με σκοπό να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, να ανταλλάξουν απόψεις με συνομήλικους τους Ορθοδόξους νέους, να ψυχαγωγηθούν, να έρθουν σε επαφή με τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής Ορθοδόξων Νέων, το οποίο σχεδιάστηκε με αγάπη, γνήσιο ενδιαφέρον και στρατηγική από τους Μητροπολίτες Βοστόνης κ. Μεθόδιο και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα. Αρχισε ήδη να εκτελείται με επιτυχία. Οι πνευματικοί καρποί προοιωνίζονται πλούσιοι και εύχυμοι.

Διαβάστε εδώ:  Στο Φανάρι στελέχη της Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τη σημερινή Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) συνοδευόμενοι από το Διοικητή της Σχολής κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, Ταξίαρχο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας διένειμε το αντίδωρο, ο π. Βασίλειος πρόσφερε σε όλους τους κατασκηνωτές ένα λευκό καπέλο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την αρετή της γενναιοδωρίας ως κληροδότημα του ομώνυμου Αγίου.