Ι.Μ. Ναυπάκτου: Εκδήλωση για λήξη των Κατηχητικών μαθημάτων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών μαθημάτων της , στην Κατασκήνωση της Ι. Μητροπόλεως, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης, ο χώρος της Κατασκήνωσης, παρά την δυσκολία της ημέρας, πλημμύρισε από παιδιά, που καθ’ όλη την διάρκεια του έτους παρακολουθούν τα κατηχητικά μαθήματά τους στις Ενορίες της Ναυπάκτου υπό την σκέπη της Εκκλησίας, με την φροντίδα των Εφημερίων και των κατηχητών τους.

Κατ’ αρχάς, στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος τελέσθηκε δέηση, κατά την οποία όλα τα παιδιά μαζί έψαλαν τα απολυτίκια των Αγίων και τις αντιφωνήσεις στον Ιερέα. Επίσης έψαλαν όλα μαζί το «Κύριε ελέησον» για τα παιδιά του Κατηχητικού της Σελευκούπολης της Συρίας που φονεύθηκαν πρόσφατα την ώρα της κατηχητικής σύναξής τους.

Έπειτα τα παιδιά άκουσαν έναν επιλογικό κατηχητικό λόγο, με αναφορά στην αξία της κατήχησης και στην οικουμενικότητα της Εκκλησίας. Στην συνέχεια έπαιξαν στους χώρους της Κατασκήνωσης, γεύθηκαν τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν κατηχήτριες και γονείς, πήραν τα αναμνηστικά της χρονιάς και δέχθηκαν τον πατρικό λόγο και την ευλογία του .

Η θερινή ποιμαντική της νεότητας θα συνεχισθή με τις ημερήσιες εκδρομές των Κατηχητικών, με τις κατασκηνώσεις, και τις ποικίλες κατά Ενορίες λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις.

Στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθή και η λήξη για τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και για τα μαθήματα Αγιογραφίας.tilegrafima.gr