Ι.Μ. Ναυπακτίας: Τίμησε τη μνήμη του θεολόγου Αντωνίου Παπαδοπούλου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 20 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Θεσσαλονίκης, τελέσθηκε το μνημόσυνο του αειμνήστου Καθηγητού Θεολογίας Αντωνίου Παπαδοπούλου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως Ναυπακτίας, την αρχιερατική θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τέλεσε, κατόπιν αδείας του οικείου Ιεράρχη κ. Ανθίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος συνδεόταν με σχέσεις αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης με τον αείμνηστο Καθηγητή.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την θεία Λειτουργία με αφορμή τις λέξεις «ευσπλαγχνισθείς» και «οργισθείς» της ευαγγελικής περικοπής, είπε ότι ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους, αλλά οι άνθρωποι ανάλογα με τις πράξεις και τα έργα τους δέχονται την ενέργεια του Θεού άλλοτε ως αγάπη και φως και άλλοτε ως οργή και φωτιά. Η εκκλησιαστική πνευματική ζωή προετοιμάζει τον άνθρωπο, ώστε κατά την συνάντησή του με τον Θεό, στην προσευχή, στην θεία Ευχαριστία, κατά την ημέρα της Κρίσεως, να δη τον Θεό ως αγάπη και φως και όχι ως κρίμα και κατάκριμα και οργή.

Διαβάστε εδώ:  Μνημόσυνο αειμνήστου Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Χαρίση στην Καρίτσα (ΦΩΤΟ)

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον αείμνηστο Καθηγητή, τον οποίο εκθείασε για την ακρίβεια, την σταθερότητα και πιστότητα των θεολογικών απόψεών του, από την αρχή της θεολογικής του δημιουργίας μέχρι το τελευταίο του βιβλίο, για την ευλάβειά του και την αγάπη του στην Εκκλησία και την Πατερική Παράδοση.