Ι.Μ. Μαρωνείας: Εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εορτάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Μεσοχωρίου.

Οπως αναφέρει ανακοινωθέν της Μητροπόλεως: «Το απόγευμα της Τετάρτης, 13ης Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής εχοροστάτησε κατά την ακολουθίαν του εσπερινού στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ενώ την πρωίαν της Πέμπτης, 14ης Σεπτεμβρίου 2017 ιερούργησε στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Διαβάστε εδώ:  Προσκύνημα του Μαρωνείας Παντελεήμωνα και πιστών στους Αγίους Τόπους (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απευθυ-νόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα ανεφέρθη στη σημασία του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των Χριστιανών, στο πολίτευμα που εγκαινίασε και στην ευλογία που αποκομίζουμε ασπαζόμενοι το Ξύλον της Ζωής που κατήργησε την φθοράν και τον θάνατον και εχαρίσατο στο γένος των ανθρώπων ζωήν την αιώνιον. Μάλιστα πριν την απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας αναφερόμενος ο Ποιμενάρχης μας στο επιτελούμενο έργο στην Ενορία και επιβραβεύσας την διακονίαν του Εφημερίου αυτής π. Βασιλείου, απένειμε εις αυτόν το οφφίκιον του Οικονόμου και του ευχήθηκε καρποφόρον συνέχισιν της προσφοράς του υπέρ της τοπικής Εκκλησίας και προς σωτηρίαν ψυχών».

Δείτε φωτογραφίες της Μητροπόλεως εδώ