Ι.Μ. Λαγκαδά – Σε κλίμα κατάνυξης ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως (ΦΩΤΟ)

Loading...Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός ή

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του , ανεγνώσθη υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του επί τη ενάρξει της .

Στην πρώτη εσπερινή ομιλία του ο , αναφέρθηκε στην περίοδο που εισερχόμαστε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ομιλώντας περί νηστείας και περί της συγχωρέσεως, ώστε μέσα από αυτούς τους παράγοντες, να μπορέσουμε να ζωντανέψουμε πνευματικά.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Κέρκυρας - Ο εσπερινός της συγγνώμης (ΦΩΤΟ)

“Ξεκινώντας την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ας κάνουμε όλοι τον αγώνα μας για να ευωδιάσει μέσα μας το άρωμα και η ευωδία της αγιότητος. Όλοι είναι δεκτοί στην Εκκλησία, αρκεί να υπάρχει επίγνωση και μετάνοια, στην οποία ήδη εισοδεύομε με συχώρεση, με ασπασμό, με αγάπη και ειρήνη”, είπε.

Προ της Απολύσεως ο ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και εν συνεχεία σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Λαγκαδά καθώς και το παριστάμενο εκκλησίασμα αντήλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της

συγχωρήσεως,αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση όπως ορίζει η τάξη της Αγίας Εκκλησίας, ευχόμενοι και καλή δύναμη στον Πνευματικό Αγώνα της περιόδου αυτής.