Ι.Μ. Λαγκαδά: Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Loading...


Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και με την παρουσία πολλών πιστών και ευσεβών προσκυνητών, τελέσθηκε το βράδυ της 1ης προς 2ας Δεκεμβρίου, η Ιερά επί τη Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, εις το φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της περιοχής του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , των Ιερών Ακολουθιών, οι οποίες ετελέσθηκαν κατά την Αγιορείτικη Τάξη, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τα αναλόγια του Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους, ο χορός των Πατέρων εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοράματος.

Διαβάστε εδώ:  Στο στρατόπεδο της Ρεντίνας λειτούργησε ο Λαγκαδά Ιωάννης

«Ο Άγιος Πορφύριος, είναι ο Άγιος της Αγάπης και πάντοτε είχε ένα λόγο παρηγοριάς προς όλους», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια του λόγου του, για να συμπληρώσει αναφέροντας ότι «ζούσε το Μυστήριο της Αγάπης του Κυρίου, η οποία έχει την δύναμη να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια και τους εγωισμούς, γι΄ αυτό και ποτέ δεν πίκρανε κανέναν αλλά και ούτε περιφρόνησε κανέναν, φροντίζοντας πάντοτε να ανορθώνει αυτόν που ήταν στο λάθος δρόμο και στην πτώση λόγω της αμαρτίας».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr