Ι.Μ. Κορίνθου: Β΄ Κυριακή των Νηστειών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Θεία Λειτουργία τέλεσε  την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2016, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου.

και ο Αρχιερατικός Επίτροπός Βέλου Αιδεσ. Πρωτ. π. Κων/νος Κουτσούρης, ενώ στην Θ. Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος.

Στο κήρυγμά του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει τοποθετήσει την συγκεκριμένη περικοπή όχι για να δούμε τον Χριστό να θαυματουργεί αλλά για Τον δούμε να συγχωρεί αμαρτίες, υπενθυμίζοντας μας με αυτό τον τρόπο ότι, για να γευτούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας αλλά και την δική μας έγερση από την «κλίνη» των αμαρτιών μας, πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα μέσω του Μυστήριου της Εξομολογήσεως.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας: Γ΄Κατανυκτικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου χοροστάτησε στον . Τον Ιερό Άμβωνα διακόνησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» Καλετζίου Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στους λόγους του περί μετανοίας και εξομολογήσεως, τονίζοντας ότι η μετάνοια είναι ο σκοπός της ζωής του κάθε Χριστιανού, που θέλει να ομοιάσει στους Αγίους της Εκκλησίας μας και να πορευθεί προς την αιωνιότητα ζώντας την κατά Θεόν πολιτεία.