Ι.Μ. Κορίνθου: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Διονύσιος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων βρέθηκε προκειμένου να χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία του Δ’ Κατανυκτικού Εσπερινό, την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, όπως μας ενημερώνει η : Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο χθες Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων. Το σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννης Περαχωρίτης.

Στο αναφέρθηκε στον εορτασμό της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου ο Θεός συγκαταβάς καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος για να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος από την φθορά και τον θάνατο, αλλά και για τους λόγους που οι πρόγονοι μας επέλεξαν συμβολικά την ημέρα του Ευαγγελισμού για να ξεκινήσουν την Επανάσταση και να αποτινάξουν τον βαρύ ζυγό της δουλείας.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Ηλείας: Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στον Καθεδρικό Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε . Ομιλήσας προς τους ευσεβείς Χριστιανούς αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ερμήνευσε τον 121ο ψαλμό. Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του τονίζοντας την αναγκαιότητα να ζούμε κοντά και εντός της Εκκλησίας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κατακτήσουμε την ποθητή «άνω Ιερουσαλήμ».