Ι.Μ. Κορίνθου: Ομιλία του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μία πολύ όμορφη ομιλία με θέμα «Σταυρός, πηγή δυνάμεως» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δευτέρα (21/3) στην οι πιστοί, με τον να είναι προσκεκλημένος της Ι.Μ. Κορίνθου.

Όπως ενημερώνει η : «Με ξεχωριστή «ευλογία» πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, στην «Κροκίδειο» αίθουσα στην Κόρινθο, η 13η συνάντηση πνευματικού καταρτισμού των πιστών με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Σταυρός, πηγή δυνάμεως».

μας, όπως αυτή φανερώθηκε τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη με αποκορύφωμα την εξιλαστήριο Σταυρική θυσία του Χριστού μας «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας». Ιδιαίτερα τόνισε ότι δεν υπάρχει Χριστιανική ζωή δίχως την εκούσια άρση του προσωπικού μας σταυρού, που θα πρέπει με υπομονή ισόβια να φέρουμε. Ο χρησιμοποιώντας το απόσταγμα της αγιορείτικης πείρας, μέσα από παραδείγματα Αθωνιτών ασκητών και συγχρόνων Αγίων Γερόντων της εποχής μας, μίλησε και για τα θαύματα που επιτελεί ο Τ. Σταυρός στη ζωή των Χριστιανών, επισημαίνοντας πως μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση.

Διαβάστε εδώ:  Μήνυμα των Κορινθίων στο Υπ.Παιδείας: «Ανακαλέστε την απόφαση για τις έμφυλες ταυτότητες»

που από ενωρίς κατέκλυσαν την αίθουσα δημιουργώντας το αδιαχώρητο, ανάμεσα των οποίων ήσαν ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων, ο πρώην Βουλευτής κ. Κων/νος Κόλλιας, ο Περιφεριακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Δ/ντης του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Ευάγγελος Πιπέρης, Δημοτικοί Σύμβουλοί του Δήμου Κορινθίων, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου αλλά και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο σεπτός , ευχαρίστησε θερμά τον για την εξ εμπειριών του ομιλία του, η οποία «ανέπαυσε» τους ακροατές ως και για τις «σοφές» απαντήσεις του στα ερωτήματα του ακροατηρίου και τον προσκάλεσε πάλι να οικοδομήσει, με την σύνεση και το πνεύμα Χριστού που τον διακατέχει, τα πνευματικά του παιδιά, μέλη της Παυλείου Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου».