Ι.Μ. Κορίνθου: Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος στην Κροκίδειο Αίθουσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην μίλησε , ύστερα από πρόσκληση της .

Όπως μας ενημερώνει το δελτίο Τύπου: »Με την συμμετοχή πυκνού ακροατηρίου συνεχίστηκαν την Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, στην « στην Κόρινθο, οι ομιλίες που αφορούν στον πνευματικό καταρτισμό της Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού  ο πνευματικός του αδελφός : «Το περιβάλλον στον κατηχητικό λόγο της Εκκλησίας».

με τον βαθύ, θεολογικό και διδακτικό του λόγο ανέλυσε το οικολογικό πρόβλημα ρίπτοντας το βάρος της ευθύνης της «καταστροφής» του περιβάλλοντος στον άνθρωπο, ως διαχειριστού, του υπό του Θεού, πλασθέντος κόσμου. Ο άνθρωπος, προσλαμβάνοντας με σεβασμό άπασα την κτίση από τα χέρια του Θεού έχει την υποχρέωση να την χρησιμοποιεί και να την μοιράζεται με τους συνανθρώπους του με φόβο Θεού και σύνεση χωρίς να αυθαιρετεί και να την εκβιάζει με άπληστο τρόπο.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Κορίνθου: Β΄ Κυριακή των Νηστειών (ΦΩΤΟ)

Συμπερασματικά ότι η Εκκλησιαστική Κατήχηση θα πρέπει να σαρκώνει την ενότητα και να διδάσκει την αγάπη, καθώς αυτός που αγαπά αληθινά λατρεύει τον Θεό, σέβεται τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο του και επομένως όλη την δημιουργία. Να έχει δηλαδή καρδιά που να καίγεται για όλη την κτίση.

ευχαρίστησε με θερμούς λόγους ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος κλείνοντας την σύναξη τόνισε πως, αφού η γη είναι το σπίτι μας, θα πρέπει να το προστατεύουμε και να παρεμβαίνουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με την ανακαινιστική δύναμη της πίστεως στον Θεό και Δημιουργό μας και Πλάστη μας».