Ι.Μ. Κορίνθου – Ο «Εσπερινός της συγγνώμης» στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου

Loading...


Την Κυριακή της Τυρινής, στις 18:30, θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, από τον , ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, γνωστός και ως «Εσπερινός της Συγγνώμης».

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η : «Γίνεται γνωστό ότι το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική ορολογία ως «ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ», κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου να εισέλθουμε, οι Χριστιανοί, στο στάδιο της με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι με τους αδελφούς μας, αλλά και για να προετοιμασθούμε ψυχικά, και να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να εορτάσουμε θεοφιλώς και θεαρέστως τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας ενημερώνουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως μας ότι καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ι.Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελείται ο, από την Εκκλησιαστική τάξη της προβλεπόμενος, Κατανυκτικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Κορίνθου: Νεομάρτυρες έχουμε και σήμερα εξαιτίας του ακραίου Ισλαμικού φονταμενταλισμού (ΦΩΤΟ)

Στους Κατανυκτικούς αυτούς Εσπερινούς, όπως κάθε χρόνο, πλαισιωμένος από τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, προΐσταται , ο οποίος και ομιλεί επίκαιρα.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να μετέχουν στις κατανυκτικές αυτές εσπερινές προσευχητικές Συνάξεις για την πνευματική τους οικοδομή και για να λάβουν την συγχώρηση και την ενίσχυση του Τρισαγίου Θεού στον ένθεο αγώνα τους».

Κράτα το