Ι.Μ. Κορίνθου: Εκδήλωση για τα πάθη και την Αγία του Χριστού Ανάσταση (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου η προγραμματισμένη εορταστική μουσικο-ποιητική Εκδήλωση για την Μ. Εβδομάδα και το : «Στο Σταυρό με το Ρωμανό το Μελωδό».

Η Εκδήλωση περιελάμβανε αποσπάσματα σε Νεοελληνική απόδοση από τα Κοντάκια του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού για την Σταυρική Θυσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τα οποία απήγγειλαν οι ηθοποιοί Ιωάννης Τρουμπούκης και Παγώνα Τσαλπάρα και ο Δικηγόρος κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ενώ την απαγγελία συνόδευε με κανονάκι η κ. Αναστασία Αγγιστριώτη.

Σχετικούς προς τα αποσπάσματα των Κοντακίων Ύμνους εκ των Ι. Ακολουθιών του Όρθρου της Μ. Παρασκευής, του Όρθρου και του Εσπερινού του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου απέδωσε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του κ. Νικόλαου Μπούζα, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου.

Την εισαγωγική στα σωτηριώδη μηνύματα των Αγίων του Χριστού Παθών και της , σεμνή και ταπεινή αυτή εκδήλωση έκλεισε , συγχαίροντας όλους τους συντελεστές για την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παρουσίασης της εφετινής εορταστικής Εκδήλωσης, ιδιαίτερα δε τον Νομικό Σύμβουλο της κ. Πέτρο Θωμαΐδη για την άρτια διοργάνωση και το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ευχόμενος ταυτόχρονα προς όλους τους παρισταμένους «Καλή Ανάσταση»!