Ι. Μ. Κονίτσης: Προβληματισμός για τα «ανοίγματα» του Οικ. Πατριαρχείου

Loading...


Ι.Μ. Κονίτσης: Την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε το 23ο Ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ι . Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Μολίστης.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Κονίτσης: «Έγιναν δύο αξιόλογες εισηγήσεις, τις οποίες οι Σύνεδροι παρηκολούθησαν με πολλή προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα – προσφορά αγάπης της Μονής – εψάλη τρισάγιον στην μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου Σεβαστιανού, ως και Εφημερίου μας, ο οποίος απεβίωσε το τρέχον έτος.

Στο τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα το ακόλουθο:

Διαβάστε εδώ:  Γόρτυνος Ιερεμίας: "Οικουμενισμός, ύπουλο σατανικό κίνημα που το υποκινεί ο Πάπας"

ΨΗΦΙΣΜΑ

«1) Εκφράζουμε την χαρά μας, διότι η Τοπική μας Εκκλησία συνεχίζει, παρά τις διάφορες αντιξοότητες, να δίνη ένα δυναμικό «παρών» στην κοινωνία μας.

2) Όλοι εμείς οι Κληρικοί, διαπιστώνουμε την επίδραση της αληθινής χριστιανικής ζωής στους χριστιανούς μας. Γι’ αυτό και νοιώθουμε επιτακτική την ανάγκη να ρυθμίζουμε την πορεία, την δική μας και των ενοριτών μας, σύμφωνα με τις θεόπνευστες επιταγές του ιερού ευαγγελίου και των ιερών κανόνων της Εκκλησίας.

3) Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, για τις βλαπτικές συνέπειες στα παιδιά και στους νέους των επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας, όταν δεν χρησιμοποιούνται με δόκιμο τρόπο (internet, facebook κ.α.).

4) Προσευχόμαστε θερμά να επικρατήση επί γης η ειρήνη του Χριστού, η οποία, ατυχώς, έχει φυγαδευθή από πολλά σημεία του πλανήτη μας.

5) Αγωνιζόμαστε, με τις μικρές μας δυνάμεις και τις λίγες δυνατότητές μας, να ανακουφίζουμε, όσον είναι δυνατόν, τους εμπεριστάτους χριστιανούς μας, και όχι μόνον.

6) Διαδηλώνουμε τον σεβασμό μας μεν προς το χειμαζόμενο Οικουμενικό Πατριαρχείο, παράλληλα όμως δηλώνουμε ότι μας προβληματίζουν έντονα τα τολμηρά «ανοίγματα» του Κέντρου της Ορθοδοξίας προς τις ποικιλώνυμες αιρέσεις και παραφυάδες, όπως παπικούς, προτεστάντες, αντιχαλκηδονίους, Αγγλικανούς κ. α.

Τέλος, 7) Στέλνουμε χαιρετισμό αγάπης προς τους αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου, και τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και συμμεριζόμαστε τον αγώνα τους, μέχρι να πραγματοποιηθή «το ποθούμενο», που έχει προφητεύσει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».».