Ι.Μ. Κερκύρας: Θεία Λειτουργία στην Παναγία των Ξένων (ΦΩΤΟ)

Loading...


ο Παξών και Διαποντίων Νήσων ιερούργησε στο ναό της Υ.Θ. Κυράς Φανερωμένης (Παναγία των Ξένων).

Στο κήρυγμά του ο εστίασε σε τρία σημεία από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, της ιάσεως του παραλυτικού της Καπερναούμ, από τον . Το πρώτο σημείο έχει να κάνει με την βαθιά πίστη τόσο του παραλυτικού, όσο και των πέριξ αυτού ανθρώπων, , ο Οποίος και τόνισε ότι η πίστη του τον έσωσε.

Η πίστη είναι δύναμις εσωτερική, . Είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη και παράδοση του ανθρώπου στο Θείο θέλημα. Βέβαια χρειάζεται και η συνεργασία του ανθρώπου με το Χριστό. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τους λογισμούς της καρδιάς του ανθρώπου, τους οποίους ο , ως τέλειος Θεός, γνωρίζει, αφού ήλεγξε όλους εκείνους που Τον κατηγορούσαν και Τον μισούσαν. Και το τρίτο σημείο είναι η αμαρτία, η οποία γεννά την ψυχική και κατ’επέκταση τη σωματική ασθένεια.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ.Κέρκυρας – Συνεχίζονται τα μαθήματα στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο(ΦΩΤΟ)

Ο Κύριός μας πρώτα συγχωρούσε τις αμαρτίες των ανθρώπων και έπειτα τους θεράπευε. Η ζωή μακριά από το Θεό συνεπάγεται θάνατο, ψυχικό και σωματικό. Η φύση του ανθρώπου δημιουργήθηκε για να κοινωνεί αγαπητικά με τον . Όταν ο άνθρωπος ρέπει προς την αμαρτία, η φύση του επαναστατεί και το αποτέλεσμα είναι η ασθένεια.

προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την αυτοκριτική τους, να ελέγξουν τον εαυτό τους, ώστε κεκαθαρμένοι συν Θεώ, να εορτάσουν .