Ι.Μ. Ιωαννίνων: Τι συνιστά ενόψει σεμιναρίου αποκρυφιστικού χαρακτήρος

Loading...


Με αφορμή τη διοργάνωση αποκρυφιστικού χαρακτήρα, η προβαίνει σε παρέμβασημε την οποία αναφέρεται σε τέτοιου είδους σεμινάρια κι εκδηλώσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση τα εκκλησιαστικά ήθη.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Ομιλώντας ο Απόστολος Παύλος προς τους πρεσβυτέρους της Εφέσου, μεταξύ των άλλων προεφήτευσε ότι «εισελεύσονται λύκοι βαρείς εις υμάς, μη φειδόμενοι του ποιμνίου» (Πραξ. 2, 9). Εφιστά δηλαδή την προσοχή στους Χριστιανούς, στα μέλη της , διότι θα εισέλθουν στο λογικό ποίμνιο ψευδοδιδάσκαλοι και πλάνοι, σ αν άλλοι λύκοι άγριοι και σκληροί, που αλύπητα θα διασκορπίζουν το ποίμνιο.
Αυτό το βλέπουμε να πραγματοποιείται σε κάθε εποχή, και δυστυχώς στην δική μας, που οι »λύκοι» αυτοί δρουν τόσο ύπουλα, ώστε εάν κανείς δεν έχει άμεση σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, κινδυνεύει, δίχως να το καταλάβει, να βρεθεί εκτός της Κιβωτού της Σωτηρίας.

Στο πνεύμα αυτό της αποστασίας και του αποχριστιανισμού, δρουν πολλές οργανώσεις, ομάδες, αιρέσεις και αποκρυφιστικές λατρείες, που είναι εντελώς αντίθετες και ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Πίστη και το βίωμα των Αγίων μας, οι οποίοι και αποτελούν τους φυσικούς και φωτεινούς πνευματικούς οδοδείκτες της πνευματικής μας πορείας.
Ένα τέτοιο σεμινάριο αποκρυφιστικού χαρακτήρος διαφημίζεται αυτές τις ημέρες και στην πόλη μας. Το ύπουλο και επίσης επικίνδυνο του πράγματος, φαίνεται καθαρά από τους τίτλους που επιστρατεύουν οι διοργανωτές του και οι οποίοι τίτλοι έχουν δήθεν σχέση με την «συγχώρεση».

Διαβάστε εδώ:  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Όμως, συχνά πίσω από διάφορα προσωπεία κρύβονται δοξασίες, που έχουν σχέση με τον αποκρυφισμό, με τη χρήση όρων, όπως «ενεργειακά κέντρα» και «εξωαισθητηριακή αντίληψη», που προέρχονται από τον χώρο της παραψυχολογίας και του ινδουϊσμού και έχουν υιοθετηθεί από το αντιχριστιανικό κίνημα της «Νέας Εποχής».

Καταστάσεις δηλαδή, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και το φως το αληθινό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την αγιασμένη ζωή της Εκκλησίας μας.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, μείνετε στερεωμένοι στην διδασκαλία της Ορθοδόξου χριστιανικής μας πίστεως και φεύγετε μακρυά από τέτοιες δαιμονικές διδασκαλίες. Εμπιστεύεσθε τους Ορθοδόξους κληρικούς και ποιμένες μας, οι οποίοι και μόνον φέρουν την αδιάσπαστη Αποστολική Διαδοχή και Διδαχή. Και, τέλος, κλείετε τα αυτιά σας στις φωνές της πλάνης των ανθρώπων αυτών, που οδηγούν στην απώλεια.

Η γνησία συγχώρησις δεν ευρίσκεται στα ποικίλα σεμινάρια, αλλά μόνο μέσα στο ιερό μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως. Μέσα δηλαδή στους κόλπους της Εκκλησίας μας, εκτός της οποίας «ουκ έστι σωτηρία», εκτός της οποίας δεν υπάρχει σωτηρία.
Καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.