Ι.Μ. Ιεραπύτνης: Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Άννης

Loading...


Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε στο κατάμεστο από προσκυνητές Ιερό Ησυχαστήριο Άξιόν Εστι και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο της μακαριστής Μοναχής Άννης (Τζαννιδάκη).

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο, περιστοιχούμενος από Κληρικούς εντόπιους και φιλοξενούμενους.

Κατόπιν προτροπής του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Παπαδάκης, ο οποίος με καρδιακό και ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο σκιαγράφησε την προσωπικότητα της μακαριστής Μοναχής Άννης, υπογραμμίζοντας την πνευματική συγκρότηση και το πνεύμα αγάπης και θυσιαστικής προσφοράς της ως διδασκάλισσας και ως πιστού και ευσυνείδητου μέλος της Εκκλησίας μας, που αξιώθηκε να γίνει με τις σοφές υποδείξεις του Γέροντος Αναστασίου Κτητόρισσα του Ιερού Ησυχαστηρίου, να σηκώσει όλο το βάρος της ανεγέρσεως, να μην ζητήσει επί γης αξιώματα και πρωτοκαθεδρίες, αλλά εν τέλει να αξιωθεί από τον αγωνοθέτη Κύριο του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος, το οποίο αποτελεί δεύτερο Βάπτισμα.

Διαβάστε εδώ:  Πότε κάνουμε μνημόσυνο; Πότε Τρισάγιο;

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός να αναπαύσει τη μακαριστή Μοναχή Άννα μετά των Αγίων και των δικαίων και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής μοναχής Άννης, στον αύλιο χώρο του μοναστηριού.
Ακολούθησε καφές στο Αρχονταρίκι και το προαύλιο του μοναστηριού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος π. Εμμ. Ορφανουδάκης, Κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και οι Αιδ/τοι Πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός, Πρωτ. Γεώργιος Μπαλτζάκης, Αθανάσιος Ταρλαντέζος και Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο πρώην Εφημέριος και Πνευματικός του Ι. Ησυχαστηρίου Αρχιμ. Αναστάσιος Χατζάκης και άλλοι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και οι Ηγουμένες των Ι. Ησυχαστηρίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγίων Θεοδώρων Ηρακλείου Γερόντισσα Θεοδώρα και Γενεσίου της Θεοτόκου Σγουροκεφαλίου Γερόντισσα Μελάνη και άλλες Μοναχές, ενώ έψαλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιω. Αρώνη.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr