Ι.Μ. Γλυφάδας: Η βροχή δεν σταμάτησε την 14η Εορτή του Παιδιού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Γλυφάδας: Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 11 Ιουνίου 2017, στη πλατεία Σμύρνης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως πραγματοποιήθηκε η 14η κατά σειρά «Εορτή του Παιδιού», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας παρά τη βροχή που είχε την παρουσία της στο μεγαλύτερο μέρος της Εκδήλωσης.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Γλυφάδας: «Για πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, εκαντοντάδες παιδιά από όλη την Αττική, μαζί με τους γονείς τους, απασχολήθηκαν δημιουργικά στα 26 περίπτερα-δοκιμασίες από τα οποία αποκόμισαν δώρα.

Τα παιδιά, περνώντας από τα υπόλοιπα περίπτερα (συνολικά 33), δροσίστηκαν με χυμούς και νερά,

έφαγαν παγωτά, πίτσες, μαλλί της γριάς, ποπ-κορν και λουκουμάδες, ψυχαγωγήθηκαν με 3 παραστάσεις μικρού θεάτρου (σκετς), κινούμενα σχέδια και κινηματογράφο μικρού μήκους, χορευτικά από παιδικό-νεανικό ενοριακό συγκροτήματα και για πρώτη φορά εμφανίστηκε επίσημα αντιπροσωπεία της νέας Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με νησιώτικους χορούς και ζωντανή μουσική από παιδιά ενοριών της Μητροπόλεως.

Διαβάστε εδώ:  Λαμπρός εορτασμός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τον Γενικό Συντονισμό και την παρουσίαση της εκδηλώσεως είχε ο Υπεύθυνος Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος πρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, ενώ πέρασαν πολλοί Κληρικοί μαζί με τις κατ’ οίκον οικογένειές τους, αλλά και ευρύτερα με πιστούς και ιδιαιτέρως παιδιά από τις Ενορίες τους.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος έδωσε για άλλη μια χρονιά το «παρών» και είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τα παιδιά, τους γονείς και τους παρευρισκόμενους, μοιράζοντας εικονάκια και δίδοντας την ευχή του.

Στο τέλος της Γιορτής, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους και όλες που βοήθησαν στην διεξαγωγή και της φετινής Γιορτής, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και έδωσε από ένα βιβλίο ευλογία σε όλοτς κατηχητές, τους μουσικούς, τους χορευτές και τους υπόλοιπες εθελοντές, οι οποίοι διακόνησαν τη γιορτή και συνέβαλαν στο ωραίο αποτέλεσμα».