Ι.Μ. Φθιώτιδος: Η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στο γραφικό εκκλησάκι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο πανηγυρίζον γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Λαμίας, το οποίο ευρίσκεται έναντι των εγκαταστάσεων της ΜΕΡΥΠ, χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Τρίτη 9 Μαΐου, παρουσία πολλών προσκυνητών και διερχομένων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, «στο εκκλησάκι αυτό καθημερινά προσέρχονται πολλοί πιστοί και ανάβουν το κεράκι τους προσευχόμενοι στον Άγιο. Ιδιαιτέρως δε οι εποχούμενοι οδηγοί περνώντας κάνουν τον σταυρό τους μιας και ο Άγιος Χριστοφόρος είναι προστάτης των οδηγών και είναι μεγάλη ευλογία όλοι οι οδηγοί να προσεύχονται σε αυτόν.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο σήμερα τιμώμενο Άγιο και ιδιαιτέρως στα χαρακτηριστικά της αγιότητός του σημειώνοντας τα διδάγματα που αποπνέουν από την εορτή του αγίου.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Φθιώτιδος: "Χωρίς παπά η επαρχία και το χωριό αποκεφαλίζεται" (ΦΩΤΟ)

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: Μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, ο Άγιος Χριστοφόρος μας διδάσκει την αρετή της αγάπης και της διακονίας. Με το μικρό διακόνημά του το να περνά στην απέναντί όχθη του ποταμού τους διερχομένους, ο Άγιος εσώθη από την αμαρτία και κατέστη προστάτης και αρωγός όλων των οδηγών, διδάσκοντας σε όλους εμάς την αξία της διακονίας όποια και εάν είναι αυτή καθώς επίσης και ότι ο Κύριος ήλθε στην γη για να σώσει τους αμαρτωλούς.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ο Άγιος Χριστοφόρος να προστατεύει τους οδηγούς από τα ατυχήματα και από κάθε κακό».