Ι.Μ. Φθιώτιδος: Ανοικτές όλες οι Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Loading...


Υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς , σύσκεψη των Αρχιερατικών Επιτρόπων για τη ρύθμιση του προγράμματος εξυπηρετήσεως των κενών Ενοριών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι 14 Αρχιερατικοί Επίτροποι και καταρτίσθηκε λεπτομερές πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος για όλες τις κενές ενορίες και όλες τις Μονές της Μητροπόλεώς μας.

Με μεγάλη δυσκολία και θυσία των Εφημερίων των ορεινών περιοχών, οι οποίοι θα τελέσουν διπλές και τριπλές Ακολουθίες, δεν θα μείνει κανένα χωριό χωρίς Ιερές Ακολουθίες την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και όλες οι καμπάνες θα σημάνουν και στα πιο μικρά χωριά.

Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τους Εφημερίους εκείνους, που θα εξυπηρετήσουν εκτός από την Ενορία τους και άλλα χωριά και ετόνισε την ανάγκη θυσιών και από τους Ιερείς των μεγάλων Ενοριών, οι οποίοι μόνοι τους θα πρέπει να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες ενορίτες τους, ιδίως εις το θέμα της θείας Κοινωνίας.

Ιδιαιτέρως υπογράμμισε εις τους Αρχιερατικούς να ενημε­ρώσουν τους Εφημερίους, ότι η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 6 το απόγευμα και η δεύτερη στην Ενορία τους στις 8, ώστε και οι πρώτοι να έχουν την άνεση χρόνου να συμμετάσχουν.

Επίσης, η Ανάσταση στο πρώτο χωριό θα γίνει στις 10 το βράδυ και στο δεύτερο κανονικά στις 12, με την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Αξίζει χάριν του Χριστού και του λαού να κοπιάσωμε και κακοπαθήσωμε αυτές τις ημέρες.

Τελειώνοντας τις παραινέσεις και οδηγίες του ο Σεβασμιώτατος προς τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους επέστησε την προσοχή τους στην παρακολούθηση εφαρμογής του προγράμματος εξυπηρετήσεως των κενών Ενοριών και την ανάγκη ενημερώσεως του λαού, ώστε να μη υπάρξουν προβλήματα και παράλογες απαιτήσεις.

Δυστυχώς, από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται, ότι η Πολιτεία επιδιώκει να περιορίσει τον αριθμό των Εφημερίων, με συνέπεια να κλείσουν και άλλες Ενορίες».tilegrafima.gr