Ι. Μ. Διδυμοτείχου: Επιστροφή οστών Αρχιερέων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Διδυμοτείχου: Τα οστά των προκατόχων του, Φιλαρέτου Βαφείδη και Ιωακείμ Σιγάλα, παρέλαβε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, την Τετάρτη 21η Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Διδυμοτείχου: “Τα οστά των εν λόγω ιεραρχών εφυλάσσοντο επί δεκαετίες στην Κρύπτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης, μετά την εκταφή τους από το παλαιό Κοιμητήριο Ευαγγελισμού Θεσσαλονίκης, όπου είχαν ενταφιασθεί το 1933 ο πρώτος και το 1965 ο δεύτερος. Η παράδοση των οστών εγένοντο κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού προς τον Παναγιώτατο, ο οποίος ασμένως επευλόγησε την ικανοποίησή του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου παραλαμβάνων τα οστά σε δήλωση του με βαθειά συγκίνηση είπε· «Η σημερινή ημέρα για την τοπική μας Εκκλησία είναι ημέρα ιστορική.

Διαβάστε εδώ:  Γιορτή Παναγίας Αρβανίτισσας στο Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ)

Τα οστά δύο εξαιρετικών εκκλησιαστικών ανδρών αποδίδονται και πάλι στο λαό του Θεού που διηκόνησαν με ζήλο και αυτοθυσία σε πολύ δύσκολες εποχές· ο πρώτος, Φιλάρετος Βαφείδης, κατά τις τελευταίες δεκαετίες της τουρκοκρατίας, τα δίσεκτα χρόνια της βουλγαρικής κατοχής και τα πρώτα χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό (1899 – 1928) και ο δεύτερος, Ιωακείμ Σιγάλας, κατά τα χρόνια του μεσοπολέμου, της γερμανικής κατοχής και της μετεμφυλίου εποχής (1928 – 1957).

Ευγνωμονούμε τον Παναγιώτατο ο όποιος έστερξε στην ικανοποίηση του αιτήματός μας και επιφυλασσόμεθα εν καιρώ τω δέοντι και επισήμως να υποδεχθούμε τον πολύτιμο αυτό θησαυρό στην πόλη του Διδυμοτείχου για να τους αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές για όσα προσέφεραν στον τόπο μας και το λαό μας».”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr