Ι.Μ. Χίου: Εορτή Κατηχητικών για την 28η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με συμμετοχή μεγάλου αριθμού παιδιών από τα Κατηχητικά Σχολεία της , καθώς και των μεγαλυτέρων της Κατασκηνώσεως «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» ετίμησε η Εκκλησία της Χίου την εορτή της .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου (Φ.Ο.Β.) που φιλόξενα παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Πολύδωρο Στείρο και ενώπιον τοπικών Αρχών το απόγευμα της Κυριακής 27ης Οκτωβρίου 2019,τα παιδιά και οι κατηχητές τους παρουσίασαν ένα δίωρο πρόγραμμα με θεατρικά σκέτς, απαγγελίες και τραγούδια εκκλησιαστικού και ιστορικού περιεχομένου. Ιδιαιτέρως καθήλωσαν το ακροατήριο τα δρώμενα που παρουσίαζαν τον εθνικό μας ποιητή Κωστή Παλαμά να λέγει το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου και τον μεγάλο ποιητή Άγγελο Σικελιανό να απαγγέλει το επιτάφιο ποίημά του για τον Παλαμά.

Διαβάστε εδώ:  Χίος: Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως και ιδιαιτέρως ετόνισε ότι ο αγώνας του 1940 γιορτάζεται στην έναρξή του και όχι στην απελευθέρωση αναφέροντας τον λόγο του λογοτέχνη Στρατή Μυριβήλη: «Είναι ένας αγώνας άνισος…. ποιο θα ’ναι το τέλος του; Ελάχιστα ενδιαφέρει αυτό το τέλος. Ολάκερη η δικαίωσή μας στέκεται στην αρχή» («Η ώρα της Ιστορίας» ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, 15.11.1940)».tilegrafima.gr