Ι.Μ. Χαλκίδος: Θεία λειτουργεία για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Χαλκίδος: Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη – Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ψαχνών και Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Εκεί, όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Χαλκίδος, κατόπιν αιτήματος της διευθύνσεως, των διδασκάλων και των διδασκομένων, τέλεσε εντός της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου, τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Σχολείου, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες.

Με εξαιρετικό τρόπο χορωδία μαθητών του Σχολείου έψαλλαν, υπό τη διεύθυνση του μέλους του Συλλόγου Γονέων, και Ιεροψάλτη κ. Κυριάκου Στάντζου, όλους τους Ύμνους και τα Αναγνώσματα της Θείας Λειτουργίας.

Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στα τελούμενα, έχοντας στα χέρια τους και το κείμενο της Θείας Λειτουργίας, με απόδοση στα νέα ελληνικά στη διπλανή σελίδα, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και είχαν την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Χαλκίδος: Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στην πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου (ΦΩΤΟ)

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έδιδε επεξηγήσεις για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου.

Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεώργιο Γεράση και όλους τους διδασκάλους, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία, αλλά και τους μαθητές για την άξια προς μίμηση σχέση και στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ψαχνών Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι μαθητές προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιώτατο και αυτός ακολούθως διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.