Ι.Μ. Χαλκίδος: Επίσκεψη του Μητροπολίτη Χαλκίδος σε σχολεία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνεχίζοντας την επικοινωνία του με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα της ΤοπικήςΕκκλησίας και κατόπιν σχετικών προσκλήσεων που του απηύθυναν οι οικείοι Σύλλογοι Διδασκόντων και Διδασκομένων, αλλά και Γονέων και Κηδεμόνων, , επισκέφθηκε δύο Σχολεία της Χαλκίδος.

Καταρχήν, την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 το πρωί, επισκέφθηκε το 23ο Δημοτικό Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκε η Διευθύντρια κ. Μαρία Τζίνη και οι δάσκαλοι, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και οι μικροί μαθητές.

. Ακόμη, δέχθηκε αναμνηστικά δώρα, εκ μέρους της σχολικής κοινότητας, ενώ και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε συγκινημένος και διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

Κατά την αναχώρησή του πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη και στο παρακείμενο Νηπιαγωγείο, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα μεγάλης χαράς από τα μικρά παιδιά.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια, με τα οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού σχολίασε , στην ιστοσελίδα του Σχολείου: «Μετά την σημερινή επίσκεψη του  στο Σχολείο μας, είδαμε για ακόμα μια φορά την απεριόριστη αγάπη του για τα παιδιά. Ο λόγος του και οι ευχές του, είναι για εμάς οδηγός σε κάθε μας βήμα. Έχουμε αποθηκεύσει στις καρδιές μας, όμορφες εικόνες, οι οποίες δεν περιγράφονται με λόγια, όσο και αν προσπαθήσεις. Τον ευχαριστήσαμε από κοινού, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων για την άμεση και γρήγορη ανταπόκρισή του, σε κάθε θέμα που μας απασχολούσε.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Κορίνθου: Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος στην Κροκίδειο Αίθουσα (ΦΩΤΟ)

Είθε τα λόγια του, να έχουν κατανοηθεί από τα παιδιά μας και να δουν πραγματικά ποιες είναι οι σημαντικές αξίες στην ζωή του ανθρώπου.

Το δίδαγμα μέσα από αυτή την επίσκεψη, είναι ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά, τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ζωής. Αυτό που το σχολείο μας αξιώθηκε να δει σήμερα, είναι από συλλογικό αγώνα και υπομονή»

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευεγνικό, επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο, όπου έγινε δεκτός από τον Πρεσβ. Ιωάννη Γκρινιάρη, εφημέριο της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, στά όρια της οποίας ευρίσκεται το Σχολείο, τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Καπεντζώνη και τους Καθηγητές.

Ο με θέμα τις σχέσεις επιστήμης και πίστης, με γνώμονα την προαγωγή της ανθρωπότητας με την ορθή χρήση και των δυο.

Στη συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και συμμετείχε σε παραγωγικό διάλογο με αυτούς, τον οποίον, όπως πάντοτε κυριολεκτικά απόλαυσε.

, στους οποίους εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση, ενώ παράλληλα τους συνεχάρη για το επιτελούμενο, υψηλού επιπέδου, εκπαιδευτικό έργο τους.