Ι.Μ. Αργολίδος: Πρώτη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Αργολίδος: Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στον νεοανεγερθέντα προσκυνηματικό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού ,επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τελέσθηκε ο όρθρος και κατόπιν δισαρχιερατική θεία Λειτουργία από τους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου και Αργολίδος Νεκταρίου.

Όπως μας ενημέρωνει η Ι.Μ Αργολίδος, ήταν η πρώτη θεία λειτουργία που τελέσθηκε μετά τα εγκαίνια απο τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κ.Ιερώνυμο το Σαββάτο 29 Απριλίου 2017. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος στο κήρυγμα του τόνισε την αξιέπαινη πράξη του Μητροπολίτη Αργολίδος να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, αλλά και για την αγάπη που έχει ο Αργολίδος για τον Άγιο Λουκά.

Ευχαριστίες έδωσε και στους κτήτορες του ναού και σε όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο για την αποπεράτωσή του.

Διαβάστε εδώ:  Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας εόρτασε τους Αγίους της Μικράς Ασίας (ΦΩΤΟ)

Ακολούθησε Ιατρικό Επιστημονικό Συνέδριο στο χώρο του Μουσείου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά με εξαίρετους ομιλητές όπως ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής: με θέμα: «Το επιστημονικό έργο του Αγίου Λουκά».

κ. Μάρκος Καρβέλας, νευροχειρουργός: «Επιστημονική αυθεντία. Νευροχειρουργικές διαστάσεις και καινοτομίες στο έργο του Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Αρχιμ. Γεώργιος Ρουσάκης, Διευθυντής αναισθησιολόγος, ΓΝ Κοργιαλένειου – Μπενάκειου Ερυθρός Σταυρός: «Ο Άγιος Λουκάς αντιμέτωπος με αναισθησιολογικά προβλήματα».

κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, χειρουργός, συντονιστής Διευθυντής χειρουργικής κλινικής ΓΝ Αργολίδος (Νοσηλευτική Μονάδα Άργους):

«Από τη σήψη στην αποκατάσταση. Διαχείριση και αντιμετώπιση δύο ενδιαφερόντων περιστατικών της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Άργους».