Η λήξη των κατηχητικών της Ξάνθης με τους Μητροπολίτες Ξάνθης και Κομοτηνής (φωτο)

Loading...


Το Σάββατο 18η Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της πόλεως μας στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Le Chalet, όπου και οι εγκαταστάσεις της τοπικής μας ποδοσφαιρικής ομάδας Skoda Ξάνθη, στα Πηγάδια Ξάνθης.
Παιδικά χαμόγελα, νεανικές φωνές, φωτεινά πρόσωπα, το αύριο της Ξάνθης και της Κομοτηνής, το ελπιδοφόρο μέλλον των τοπικών Εκκλησιών, αγόρια και κορίτσια, νέοι και νέες των κατηχητικών  συγκεντρωμένοι μαζί, σαν ένα μπουκέτο από ολόφρεσκα αγριολούλουδα, ύστερα από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα και με την παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα. 
Oι νεολαίοι των Μητροπόλεων Ξάνθης και Μαρωνείας έδωσαν το δυναμικό παρόν τους στην τελετή λήξης των κατηχητικών σχολείων των όμορων εκκλησιαστικών επαρχιών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση της ακολουθίας της αρτοκλασίας στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου. Οι μητροπολίτες Ξάνθης και Μαρωνείας προέτρεψαν τα παιδιά να μη λησμονήσουν τις σωτηριώδεις αλήθειες που διδάχθηκαν στις κατηχητικές συντροφιές. Στη συνέχεια μοίρασαν στα παιδιά τα ευλογημένα αρτίδια.
Τα πεντακόσια παιδιά που μετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στους άνετους χώρους του αθλητικού κέντρου, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια και να χαρούν την επικοινωνία μεταξύ τους δημιουργώντας και ενδυναμώνοντας δεσμούς φιλίας.
Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης μερίμνησε να διανεμηθεί στα παιδιά πλούσιο πρόγευμα και επιπροσθέτως ως αναμνηστικό ενθύμιο ένα στυλό με το λογότυπο της Μητροπόλεως.

1
1
1