Η Κομοτηνή ακόμα θρηνεί τον Ποιμενάρχη της

Loading...


Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού τελέστηκε στην Κομοτηνή την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που εκείνος έκτισε, και στο προαύλιο του οποίου αναπαύεται, τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Προκοπίου, Αντιπροέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Δράμας κ. Παύλος και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως  Μαρωνείας κ. Δαμασκηνός.
Επίκαιρα ομίλησε ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως  κ. Άνθιμος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα και το έργο του μεταστάντος.

Παρέστησαν ο Υπουργός  Μακεδονίας Θράκης κ. Θεοδ. Καράογλου, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γεωργ.  Πετρίδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης και πλήθος κόσμου, το οποίο παρά την καταρρακτώδη βροχή προσήλθε για να αποτίσει φόρο τιμής στον λαοφιλή και σεβαστό ποιμενάρχη του.

1

1