Η Ι.Μ. Κορίνθου τίμησε τον Αγιο Γεράσιμο το Νοταρά (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ

Κατά τον εορτασμό της μνήμης του , ο , βρέθηκε στην γενέτειρα του Αγίου, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, αλλά και στο Ι. Ησυχαστήριο που τιμάται στο όνομά Του στο Λουτράκι.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016, το απόγευμα τέλεσε Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου. Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, οι Διάκονοί του και ο εξ Αθηνών συνταξιούχος Κληρικός και Εκπαιδευτικός π. Ελευθέριος Χαβάτζας ο οποίος όταν δύναται εξυπηρετεί λειτουργικώς το Ι. Ησυχαστήριο και ο οποίος με την άδεια του Σεβασμιωτάτου κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στον ασκητικό βίο του Αγ. Γερασίμου. Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβ. Ποιμενάρχης, αφού ευχαρίστησε τον π. Ελευθέριο για την διακονία του λόγου, ευχήθηκε στην Γερόντισσα και στην Ι. Αδελφότητα όπως ο Άγιος τις εμπνέει στην ασκητικότητα του βίου τους και η χαρά του Χριστού να πλημμυρίζει τις καρδιές τους στον Μοναχικό τους «δόλιχο», ενώ δεν παρέλειψε ευχηθεί και στην Γερόντισσα και την Ι. Αδελφότητα της Ι. Μονής Θεομήτορος που παρέστησαν συμπροσευχόμενες.

Την Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Διονύσιος μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Γερασίμου και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Αιδεσ/τους π. Κων/νο Γεωργίου, π. Αλέξανδρο Κόκοτο-Σισμάνη και τον υπεύθυνο του Ι. Ναού π. Γεώργιο Γκουρβέλο.

Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος. Την διακονία του λόγου παρεχώρησε ευγενώς στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος πρόθυμα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταυγούστου συνόδευσε τον Ποιμενάρχη στην περιοδεία του στους επ’ ονόματι της Θεοτόκου τιμώμενους Ι. Ναούς και Ι. Μονές της Μητροπολιτικής επαρχίας. Ο κ. Καθηγητής στον λόγο του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας τονίζοντας ότι στην Βασιλεία των ουρανών θα εισέλθουν οι πτωχεύοντες, δηλαδή αυτοί οι οποίοι ασκούνται εκουσίως, όπως ο Άγιος Γεράσιμος ο νέος Ασκητής. Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας και την Λιτανεία της Ι. Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ι. Ναού αλλά και στην οικία Του, το «Αρχοντικό των Νοταράδων», ο Σεπτός Ποιμενάρχης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικολαΐδη, τόνισε ότι σήμερα οι άνθρωποι δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τον πλούτο που μας έχει δώσει ο Θεός ακριβώς γιατί μας έχει καταλάβει το πνεύμα του καταναλωτισμού και της πλεονεξίας και όχι το πνεύμα της ασκήσεως και της οικονομίας, ενώ στην συνέχεια τέλεσε επιμνημόσυνο Τρισάγιο στους προκατόχους του, κυρό Γεράσιμο Γαρδέλη και πρώτο κτήτορα του Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου, για την επέτειο των ονομαστηρίων του, και κυρό Παντελεήμονα Καρανικόλα, κτήτορα του Ι. Προσκυνήματος Αγ. Γερασίμου στα Τρίκαλα, ο οποίος κατά την ημέρα αυτή συμπλήρωσε δέκα χρόνια από την εις Κύριον Εκδημία του και ευχήθηκε να έχουμε την ευχή τους καθώς πολλά προσέφεραν στην Τοπική Εκκλησία.

1705KOR.jpg
1705KOR1.jpg
1705KOR2.jpg
1705KOR3.jpg
1705KOR4.jpg
1705KOR5.jpg
1705KOR6.jpg
1705KOR7.jpg
1705KOR8.jpg
1705KOR9.jpg