Η Ι.Μ. Κορίνθου για τον υποσιτισμό μαθητών

Loading...


Νέα Παγκορινθιακή πρωτοβουλία 
Του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας
στα σχολεία για την προστασία 
και βοήθεια του άσιτου μαθητή 

ΘΕΜΑ: «προς τους Εκπαιδευτικούς της πόλεως και του Νομού Κορινθίας δια του Τύπου Ανοικτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την προστασία των υποσιτιζομένων ΜΑΘΗΤΩΝ».

Προς
τους εκπαιδευτικούς της πόλεως και του Νομού Κορινθίας.
Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί,
τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, όλοι μας δοκιμαζόμαστε καθημερινά. Κρίση, ύφεση,  έλλειμμα, συνομωσίες και διάφορες νέες έννοιες μπήκαν στο λεξιλόγιό μας,  άλλαξαν την καθημερινότητά μας, πτώχευσαν εκτός από τον τόπο και τις οικονομίες μας, προσωρινά ίσως και την ελπίδα μας.

Ό,τι και να  συμβαίνει, όπως και να συμβαίνει και για όσο χρόνο και να συμβαίνει, κάποια πράγματα δεν διαπραγματεύονται, δεν αγοράζονται, δεν πωλούνται, δεν νοικιάζονται, δεν δανείζονται και κυρίως δεν «κουρεύονται». «Haircut» και αναδιάρθρωση στις ψυχές μας και την πίστη μας δεν μπορεί να κάνει κανείς.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο Φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, επιβάλλεται να προστεθεί ακόμη μια δράση, η οποία όμως χρειάζεται και την αρωγή σας. Το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανέχειας σε διάφορα σχολεία της χώρας μας παρατηρήθηκαν (σύμφωνα με τα ΜΜΕ και μαρτυρίες δασκάλων και παιδιών) φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε λιποθυμίες!!! Όμως αυτά τα απαράδεκτα για πολιτισμένους ανθρώπους φαινόμενα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΙΖΑ τους. Στιγματίζουν την εποχή μας. Ελέγχουν την πίστη μας και επιβάλλεται να τα αντιμετωπίσουμε καίρια, διακριτικά και με αγάπη. Όπως αποδεικνύεται, φύσει και θέσει αρμόδιοι να επισημάνουν αυτά τα φαινόμενα, άξιοι προστάτες των παιδιών μας, «δάσκαλοι» με την πραγματική έννοια του όρου  είστε εσείς.
Αυτό που σας ζητώ αυτή τη στιγμή είναι απλό αλλά  τόσο πολύτιμο: κάθε κρούσμα, φαινόμενο, ακόμη και υποψία τέτοιας κατάστασης  μπορείτε να την αναφέρετε στην Ιερά μας Μητρόπολη και ειδικά στον αρμόδιο για αυτή την δράση ιερέα π. Παύλο Στρούμπα, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίων Γεωργίου – Μακαρίου Κορίνθου, τηλ. 6932 – 743958. Η Μητρόπολή μας με τη συμπαράστασή σας αλλά και με διακριτικότητα και σεβασμό στο τεράστιο πρόβλημα κάθε  τέτοιας οικογένειας, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» μπορεί να προσφέρει, να ενισχύσει και να συνδράμει, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα υλικά εφόδια σε τρόφιμα και ρουχισμό.

Ευελπιστώντας στη αμέριστη συμπαράστασή σας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, που αποτελούν ντροπή για την κοινωνία μας, αναμένοντας την με ευαισθησία ανταπόκρισή σας, προσεύχομαι και εύχομαι όλα αυτά τα τεκταινόμενα να μην οδηγήσουν σε «πτώχευση» την καρδιά μας αφ᾿ ενός και αφ᾿ ετέρου τέτοια γεγονότα να μην επεκταθούν και κρατήσουν για πολύ.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ