Η Ι.Μ. Διδυμοτείχου τίμησε τον Αγιο Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον , τον ιδρυτή της Εκκλησίας της Θράκης, τίμησε η με επίκεντρο την πόλη του Σουφλίου, στην οποία προ ολίγων ετών ανηγέρθη Ναός επ ονόματι του Αποστόλου Ανδρέου.

Φέτος τις εορτές, που έχουν γενικό τίτλο «Πρωτοκλήτεια Σουφλίου» εφαίδρυνε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου, το οποίο κόμισε εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου ο Αρχιμ. Τιμόθεος Αναγνωστάκης, Προϊστάμενος της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, όπου φυλάσσεται το ιερό λείψανο.

Την παραμονή της εορτής, μετά την υποδοχή του ιερού λειψάνου ο προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε για την χαρισματική προσωπικότητα του τιμωμένου αγίου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ναό και μίλησε για την αρετή της μαθητείας του Αποστόλου Ανδρέου που προηγήθηκε της ιεραποστολικής του δράσης.

Διαβάστε εδώ:  Μητρ. Διδυμοτείχου: Η Ορεστιάδα αναβαπτίζεται με την μαρτυρική ομολογία του Αγίου Ορέστου (ΦΩΤΟ)

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, εκπρόσωποι της 50ης Ταξιαρχίας και το πρωί στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν οι μαθητές του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου με το Διευθυντή τους κ. Δημ. Αντωνιάδη και τους δασκάλους τους.

Παρά το δριμύ ψύχος ο Ναός ήταν κατάμεστος από προσκυνητές που ήλθαν να προσευχηθούν και έσπευσαν να ασπαστούν το ιερό λείψανο του Αποστόλου.

img_8075 img_8088 img_8091 img_8105 img_8114