Η γιορτή του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.Σεραφείμ (φωτο)

Loading...


Σήμερα η Μητρόπολη Σταγών και Μετέωρων τιµά την πανίερη µνήµη του Αγίου Ιεροµάρτυρος ΣΕΡΑΦΕΙΜ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου. Την ονοµαστική του εορτή έχει και ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείµ. Το πρωΐ ο Σεβασµιώτατος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαµπάκας. Στο τέλος κατά τη διανοµή του αντιδώρου δέχθηκε τις ευχές των ευλαβών χριστιανών και προσφέρθηκε στους πιστούς το καθιερωµένο γλυκό.

Επειδή η εορτή ενός Επισκόπου δεν είναι ατοµική του υπόθεση, αλλά αφορά ολόκληρο το πλήρωµα, την ζει και την χαίρεται ολόκληρη η τοπική Εκκλησία, της οποίας ο Επίσκοπος είναι πατέρας πνευµατικός, ποιµένας και διδάσκαλος.

Έτσι, ο Μητροπολιτιικός Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνα κατακλείστηκε από πιστούς που ήθελαν να ευχηθούν στον Σεβασµιώτατο.

Ο κ. Σεραφείµ έχει συµπληρώσει στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων δύο ολόκληρες δεκαετίες αγώνων ποιµαντικών, συνεχούς φροντίδας, διαποιµαίνοντας το πλήρωµα της Ιεράς Μητροπόλεώς µας, στηρίζοντας και διδάσκοντας τον ευσεβή λαό.

Είναι ένας πολύ σηµαντικός ιεράρχης για την τοπική εκκλησιαστική ζωή.

alt
alt
alt