Η Εθνική Επέτειος στην ακριτική Σύμη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της στην .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου ετελέσθη η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου εκ του ι. Κλήρου της Νήσου μας. Μετά την Απόλυση της Δοξολογίας, τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Δάσκαλος του Ιωαννιδείου 1ου Δημοτικού Σχολείου Σύμης, κ. Γεώργιος Κίτσιος.

Παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Μέλη αυτού. Παρέστη επίσης ο Διοικητής του 549 ΤΕ Σύμης, Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Γεράσιμος Λύτρας, ο Υποδιοικητής, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, οι οποίοι έλαβαν μέρος και στην παρέλαση. Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστη ο Αστυνόμος κ. Ελευθέριος Καραμανλής και του Λιμενικού Σώματος ο Λιμενάρχης Σύμης, Πλωτάρχης κ. Ηλίας Αλεξίου. Παρέστησαν επίσης Εκπαιδευτικοί των Σχολείων της Νήσου, οι Μαθητές μας και ομάδες προσκόπων. Σ’ όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, με την συνεργία του καλού καιρού, συμμετείχε πολύς κόσμος.

Διαβάστε εδώ:  Εορτή Αγίας Σκέπης και Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου στη Ι.Μ. Θηβών (ΦΩΤΟ)

Αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τους προαναφερομένους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Εν συνεχεία ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση, με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Πανορμιτείου Γυμνασίου, καθώς και των Λυκείων του Νησιού. Ακολούθησαν οι πρόσκοποι και την παρέλαση ολοκλήρωσαν οι μάχιμοι στρατιώτες του 549 ΤΕ Σύμης, οι οποίοι εν τέλει έκλεισαν και την όλη εκδήλωση με την τελετή «καλύψεως» της Σημαίας, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο».tilegrafima.gr