Η Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου στην Ερέτρια

Loading...


: Με την ιδιαίτερη τιμή εορτάστηκε την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερέτριας η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρωί, στον προαναφερθέντα ιερό ναό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη η επίσημη Δοξολογία της εορτής από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ Θεοφάνη Παπαγεωργίου και τον Οικονόμο Χαράλαμπο Ραμαντανάκη Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνωτίσης Ερέτριας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου κ. Ευάγγελου Κούκουζα του Δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωάννου Δημητρόπουλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Αντιδημάρχου κ Κηρύκου Μπασινά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντωνίου Ανδρουλάκη του Αντιπροέδρου κ Ευάγγελου Τσώκου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Ερέτριας κ. Μάριου Παντέλη του τέως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Ερέτριας κ. Νικολάου Αρβανίτη του Λιμεναρχού Ερέτριας Υποπλοιάρχου Λ.Σ κ. Χαραλάμπους Κρυσταλόγιαννη του Διοικητού Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας Υπαστυνόμου Α’ κ. Παναγιώτη Μπακούτη των Σχολικών Μονάδων της Ερέτριας καθώς επίσης την συμμετοχή πολλών πιστών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας στο ηρώο εκφώνησε η Καθηγήτρια Μουσικής του 2ου Δημοτικού Σχολειου Ερέτριας κ. Σοφία Σαμαρά.

Ακολούθως στην συνέχεια στο μνημείο των Πεσόντων τελέστηκε η Επιμνημόσυνος Δέησις και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των ηρώων της εθνικής μας επετείου.

Ακολούθησε η μεγάλη μαθητική παρέλαση έμπροσθεν του Δημαρχείου κατά την οποίαν μεταξύ άλλων παρήλασαν με ενθουσιασμό και Εθνική υπερηφάνεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ερέτριας τα οποία και απέσπασαν τα θερμα χειροκροτήματα.

Εν συνεχεία τα παιδιά μικροί και μεγάλοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απο τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας { Κωνσταντής Κανάρης} και η δεξίωση στο Δημαρχείο.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.tilegrafima.gr