Η Εορτή του Ιερού Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 ο χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του εν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Ιερού Χρυσοστόμου Ευκαρπίας.

Νωρίτερα έλαβε χώρα στην είσοδο του Ιερού Ναού, η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας από τη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.
Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Παπαγεωργίου ενώ προηγήθηκε η χειροθεσία από τον Σεβασμιώτατο δύο ιεροπαίδων που διακονούν στη συγκεκριμένη ενορία της Ευκαρπίας, μαθητών Λυκείου, σε αναγνώστες.

Ανήμερα της εορτής του Ιερού Χρυσοστόμου, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ευκαρπία.

Διαβάστε εδώ:  Οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Δράμας σε εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος, ιχνογραφώντας το πορτραίτο του Καλού Σαμαρείτη, κατά την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας – επέμενε στην αρετή της εκστατικής αγάπης. Ο Θεός «έξω εαυτού γίνεται» από τη αγάπη Του για τον άνθρωπο, ομοιότροπα και ο άνθρωπος «εξερχόμενος του εαυτού του» συναντά τον πλησίον. Μόνον ο άνθρωπος που είναι ανοικτός στο Θεό μπορεί να υποδεχθεί τον πλησίον στη ζωή του και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του τον αδελφό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των τριών μακαριστών Αρχιερέων, κυρών Διονυσίου, Προκοπίου και Αλεξάνδρου η συμβολή των οποίων υπήρξε πολύτιμη στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

1411neap-2 1411neap-1 1411neap-10 1411neap-9 1411neap-8 1411neap-7 1411neap-6 1411neap-5 1411neap-4 1411neap-3