Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του λαοφιλούς αλλά και θεοπροβλήτου , επισκόπου Μύρων της Λυκίας, γιορτάσθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στην ακριτική μας επαρχία και ιδιαίτερα στις ενορίες Δαδιάς – Σουφλίου, Παταγής – Ορεστιάδος, όπου υπάρχουν Ενοριακοί Ναοί αφιερωμένοι στον άγιο, αλλά και στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου υπάρχει φερώνυμο Παρεκκλήσιο.

Ο της παραμονή της εορτής χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα ενορία Παταγής και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ιερούργησε στην επίσης πανηγυρίζουσα ενορία Δαδιάς, όπου το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πνευματικό τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμ. Ιωακείμ Βαλιδάκη και εξήρε την φιλότιμη διακονία του στη Δαδιά.

Διαβάστε εδώ:  Μητρ. Διδυμοτείχου: Η Ορεστιάδα αναβαπτίζεται με την μαρτυρική ομολογία του Αγίου Ορέστου (ΦΩΤΟ)

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, εκπρόσωποι της 7ης Ταξιαρχίας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαδιάς και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος και δεξίωση σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Δαδιάς.

sam_3139 sam_3155 sam_3167-e1481042215327 sam_3208 sam_3214