Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του εν του Θαυματουργού στην .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών την παραμονή της εορτής, 5.12.2017, ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο ότι οι Άγιοι είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της κοινωνίας μας. Εν προκειμένω ο Άγιος Νικόλαος ευεργέτησε τους ανθρώπους, α) και όσο ζούσε με την προσευχή του και μετά την κοίμησή του με τις ικεσίες του β) με την διδασκαλία του και γ)με την αγάπη του προς τους ανθρώπους, η οποία προσεφέρθη ως ελεημοσύνη.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την ζωή του Αγίου και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων να ελεούν με την προσευχή τους και την αγάπη τους τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

•Το βράδυ, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

• Ανήμερα, 6.12.2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους Λαού που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού.

Διαβάστε εδώ:  Η γιορτή του Αγίου Νικολάου στην περιφέρεια Υψωμαθείων

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρφη στους αγώνες του Αγίου Νικολάου έναντι των αιρέσεων και στην αποφασιστική του στάση στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο.

Σημείωσε δε ότι και η εποχή μας απαιτεί ανάλογη στάση έναντι της προσπάθειας απομειώσεως των ιερών και οσίων, η οποία επιχειρήται, εν προκειμένω στην Πατρίδα μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη επίσης, στο θέμα του θρησκευτικού συγκρητισμού και έκαμε ιδιαίτερη μνεία στο μάθημα των θρησκευτικών στα Σχολεία και στην ύλη του μαθήματος στο Δημοτικό Σχολείο. Δεν παρέλειψε δε να επαινέση τους Γονείς, οι οποίοι αντιδρώντες στην προσπάθεια αυτή της αλλοιώσεως του πνεύματος της διδασκαλίας στο συγκεκριμένο μάθημα, διαμαρτύρονται δικαίως επιστρέφοντας ακόμα και τους φακέλους διδασκαλίας που αναφέρονται στο εν λόγω, μάθημα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα και κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

•Εν συνεχεία ετελέσθη η Επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Διοικητού της Ναυτικής Διοικήσεως Ιονίου κ. Παναγιώτου Τριαντόπουλου, του Κεντρικού Λιμενάρχου Πατρών κ. Δημητρίου Κυριακουλόπουλου, των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών της πόλεως και Εκπροσώπων Αρχών και Φορέων.tilegrafima.gr