Η Εορτή του Αγίου Μηνά στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος εορτάσθηκε στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο, όπου η ευλάβεια των πιστών στην πρώτη και του Σεβασμιωτάτου στη δεύτερη καθιέρωσαν Παρεκκλήσια προς τιμήν του.

Εκεί πλήθος πιστών προσέρχεται ιδιαίτερα την ημέρα της μνήμης του για να ζητήσει τη μεσιτεία του θαυματουργού αγίου.

Το εσπέρας της παραμονής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδος, όπου κήρυξε και ευλόγησε τους άρτους. Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας προσήλθε εκκλησιαζόμενος στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά στο Επισκοπείο στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Διαβάστε εδώ:  11 Νοεμβρίου: Εορτή του Αγίου Μήνα

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Άγιος Μηνάς ήταν ο προστάτης του Σώματος της προ της ενοποιήσεως των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων το 1984. Κατά αγαθή συγκυρία, την ημέρα της μνήμης του, 11 του μηνός Νοεμβρίου με κάθε επισημότητα και ευταξία εγένετο η Ορκωμοσία των νέων δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, παρουσία των τοπικών αρχών και των συγγενών των νέων δοκίμων. Της ακολουθίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

img_7795 img_7806 img_7819 img_7821 img_7822 img_7838 img_7859 img_7888-1024x682