Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερά Μητρόπολη Πατρών: Με μεγαλοπρέπεια και χριστιανική τάξη πραγματοποιήθηκε η εορτή επί της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμος, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Πατρών: «Την παραμονή της εορτής, 26.7.2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Προαστείου Πατρών ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός, μετά θείου κηρύγματος υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εν πληθούση Εκκλησία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως, αναφερθείς στην ομολογία, στο θάρρος, στην τόλμη και στην παρρησία του Αγίου Παντελεήμονος, χαρακτηριστικά τα οποία ήταν αποτέλεσμα της τιμής που αισθανόταν ως Ορθόδοξος Χριστιανός.

Διαβάστε εδώ:  Λαμπρός εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου (ΦΩΤΟ)

Επίσης ετόνισε πως κατά την ώρα του βαπτίσματός μας εκτός από το όνομα που λαμβάνομε, το οποίο πρέπει να είναι ένα και χριστιανικό, λαμβάνουμε και το όνομα Χριστιανός. Αυτό το όνομα μας προσδίδει ιδιαίτερη τιμή, ταυτόχρονα όμως μας δημιουργεί και πνευματικές υποχρεώσεις για να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου.

Καταλήγοντας ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι ο κόσμος μας θα γίνει κόσμημα όταν οι άνθρωποι γίνουμε αυθεντικοί και γνήσιοι Χριστιανοί σαν τον εορταζόμενο Άγιο Παντελεήμονα».