Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Μεσορόπη Παγγαίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 εορτάσθηκε η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός της Εκκλησίας μας Κοσμά του Αιτωλού στο μοναδικό εξωκκλήσιο της επαρχίας στην Μεσορόπη, όπου η παράδοση λέγει, ότι ο Άγιος Κοσμάς κατά την περιοδεία του στα μέρη της επαρχίας Παγγαίου στο σημείο αυτό, όπου είναι κτισμένο το , εδίδαξε τους κατοικους του χωριού και τις περιοχής.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Ελευθερουπόλεως, προς τους ευσεβείς πιστούς που είχαν κατακλίσει τον χώρο του ναού με επικεφαλή τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, αναφερόμενος περί του Ιεραποστολικού έργου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Ισαποστόλου της Εκκλησίας μας.

Το αναλόγιο ελάμπρυνε με την παρουσία τους ομάδα νέων ψαλτών από την Μητρόπολη Λαγκαδά, ως είθισται τα τελευταία χρόνια. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία εδόθη δεξίωση στο προαύλιο χώρο του ναΐσκου με εδέσματα προσφερθέντα από τους κατοίκους του χωριού.
Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία: