Η Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεαγένους στον Μαλακώντα Ερέτριας

: Μέσα σε ένα εόρτιο και πανηγυρικό κλίμα την δεύτερη ημέρα απο την Πρωτοχρονιά 2 Ιανουαρίου 2020 η εκκλησία τιμάει την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεαγένους Επισκόπου Παρίου…

του οποιου το όνομα φέρει ο Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας Εφημέριος της Ενορίας του Μαλακώντα ο οποιος και προεξήρχε της Πανηγύρικης Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργό τον Πανοσ Αρχιμ Ιερόθεο Παπαγρηγορίου Εφημέριο ενορίας Βατώντα Χαλκίδος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στον Μαλακώντα Ερέτριας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη στο ιερό βήμα ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο όπως και αναφέρθηκε στην μνήμη του σημερινού εορταζόμενου Αγίου Ιερομαρτυρος Θεαγένους τονίζοντας το μεγαλείο της πιστης του, ενω ευχήθηκε εορτια και προς τον εορτάζοντα π. Θεαγένη μεταφέροντας του και τις θερμές πατρικες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στην αντιφώνηση του ο π. Θεαγένης εκφράζοντας όπως κάθε χρόνο εγκάρδιες ευχαριστίες του για την παρουσία των πιστών στην ονομαστική εορτή του απευθύνοντας τους τις εόρτιες ευχές του για το νέο ενιαυτό που ανέτειλε και φέτος με την χάρη του Θεού να είναι καρποφόρο ειρηνικό ευχαριστώντας τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία και κυρίως τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη και συνεχή στήριξη του.

Εν συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εόρτιο κέρασμα και η τράπεζα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα και οι πιστοί αντάλαξαν ευχές με τον π. Θεαγένη για την ονομαστική εορτή του.

Επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Κηρύκος Μπασινάς και η κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης