Η εορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω και των Αγίων Τριών Παίδων στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η ιερά μνήμη του στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου στην .

Την παραμονή το απόγευμα ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την αγία βιοτή και πολιτεία του Αγίου Διονυσίου.

Ανήμερα, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην αφθαρσία του ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου και γενικά στην αξία του ανθρωπίνου σώματος, αφού ο όλος άνθρωπος ως ψυχοσωματική οντότης οδηγείται, μέσα από την πνευματική άσκηση και την μυστηριακή ζωή στη θέωση.

Μετά την Θεία Λειτουργία ετελέσθη η Δοξολογία επί τη εορτή των Τριών Παίδων των εν καμίνω, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Της Δοξολογίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την Ηγεσία και όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος, τους συνεχάρη για το έργο τους, τους ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, αλλά και γενικώτερα στην Πατρίδα μας.

Στην Δοξολογία παρέστη, όλη η Περιφερειακή και τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής και Εκπρόσωποι όλων των άλλων αρχών και φορέων της πόλεως και της περιοχής.

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC