Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Κω (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, εορτή των προστατών της παιδείας , ο χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω. Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας η μαθήτρια της Γ’ τάξεως του Ιπποκρατείου Λυκείου Κω Στεργία Γιαννούλη εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως εορταστική εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Η εκδήλωση, ξεκίνησε με το Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών, το οποίο έψαλλαν όλοι οι παριστάμενοι. Ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτιος Δημητρακόπουλος με θέμα «Οι Τρεις Μέγιστοι Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος». Ο κ. Καθηγητής συνοδευόταν από τον συνεργάτη του, δρ Γεώργιο Πιτσινέλη, διδάσκοντα στο ΕΚΠΑ.

Διαβάστε εδώ:  Τρεις Ιεράρχες Η μυστική δύναμη

Μετά την ολοκλήρωση της ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας, διδακτικής και γλαφυρής ομιλίας του κ. Καθηγητού ομάδες μαθητών σχολείων της Κω, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Βασιλικής Καλύβα και Ιωάννη Τοπαλίδη, ψυχαγώγησαν το κοινό με έντεχνα Ελληνικά τραγούδια, καθώς και με πεζά και ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου και της Μάρως Βαμβουνάκη.