Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι.Μ. Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη των τιμήθηκε με λαμπρότητα στη .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το διήμερον 20ης και 21ης Μαίου 2019 η μνήμη των Αγίων ενδόξων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων εορτάσθηκε σε πανηγυρίζοντες Ιερούς Ενοριακούς Ναούς και Παρεκκλήσια, επίκεντρον όμως του εορτασμού υπήρξεν ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαππών, όπου και η έδρα της Γ’ Αρχιερατικής Περιφερείας.

Εφέτος, της εορτίου συνάξεως προέστη ο παρεπιδημών στην Επαρχία μας Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον οποίον αφ’ εσπέρας προσεφώνησε καταλλήλως ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων επισημάνας την ευλογητήν και τιμητικήν παρουσίαν του στην τοπικήν Εκκλησίαν, και τον οποίον παρεκάλεσε να απευθύνη λόγον οικοδομής και παρακλήσεως.

Την πρωίαν της κυριωνύμου ημέρας ο σεβάσμιος Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου προέστη της Θείας Λειτουργίας, κατήχησε δε τον Λαόν του Θεού με τον εγνωσμένον μεστόν θεολογικόν του λόγον αναφερθείς στην τε αναγνωσθείσαν Ευαγγελικήν περικοπήν αλλά και στο έργον των τιμωμένων Αγίων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήση τον επιχώριον Μητροπολίτην κ. Παντελεήμονα για την παροχήν της κυριαρχικής αδείας και την ευκαιρίαν της συναναστροφής μετά του ευσεβούς και ευγενούς Ιερού Κλήρου και του Λαού της Θράκης και της Ροδόπης».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr