Η εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε στην η εορτή της Συνάξεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας Βατοπαιδίου, το ακριβές αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Την παραμονή της εορτής Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, συμπαρισταμένου του και πλαισιουμένου από τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου και τους Διακόνους.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ό Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Διαβάστε εδώ:  Η Παναγία Παραμυθία εορτάζει σήμερα 21 Ιανουαρίου

Μετά το πέρας της Ι. Αγρυπνίας ο σεπτός Ποιμενάρχης ομίλησε στους ευλαβείς προσκυνητές για το θαυματουργό Ι. Εικόνισμα της Παναγίας της Παραμυθίας, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο τηςΙεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Εφραίμ, ο οποίος και προσεκόμισε την Ι. Εικόνα την 28η Ιουνίου 2017 στην Ι. Μητρόπολή μας και έκτοτε παραμένει σ᾿ αυτήν και μάλιστα στο Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, προς αγιασμό των πιστών της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας, αλλά και που πάντοτε συνεισφέρει στο φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως μας με αξιόλογες προσφορές προς ανάψυξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει και να καθοδήγει πάντοτεόλους τους ευσεβείς και Ορθοδόξους Χριστιανούς, εξαιρέτως δε τους Κορινθίους”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr