Η Εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Καρυστίας

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας και Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ όπου και…

χοροστάτησε την παραμονή της εορτής στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Βέλος Αλιβερίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.Σεραφείμ ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Ιερείς απο την επαρχία του Αλιβερίου καθώς επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλιβερίου – Κύμης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κώτσαρης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Βέλους κ. Άγγελος Μπόκαρης.

Τα αναλόγια του ιερού ναού πλαισίωσαν χορός Ιεροψαλτών εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Γκύζη κ. Μάκης Ναούμ και εξ αριστερού χορού ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβέριου κ. Νικόλαος Νάκος.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας της Αγίας Παρασκευής συμετεχόντων των ιερέων και των φιλέορτων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφείμ το πρωί θα μεταβεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιουχου της Πόλεως Χαλκίδος κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου όπου θα προεξάρχει του Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr